”Cine lasă un copac mi-e ca un frate, cine plantează un copac, mi-e ca doi! Cine învață și respectă pe cei doi mi-e ca o familie!”

Marcel Iureș

”Cine lasă un copac mi-e ca un frate, cine plantează un copac, mi-e ca doi! Cine învață și respectă pe cei doi mi-e ca o familie!”

Marcel Iureș

În 2000, când am căutat un nume pentru organizația noastră, toate cele la care ne-am gândit erau deja ocupate. Ne-am hotărât atunci să luăm numele muntelui care ne ocrotește si la poalele căruia ne-am construit o țară: Tășuleasa.

 

E greu să punctăm fiecare pas pe care l-am parcurs pentru a ajunge ceea ce suntem azi. Cateva din jaloane importante au fost:

 

Pe parcurs am construit un campus în vârful muntelui Bârgăului, lângă Pasul Tihuța, și am creat un loc în care să aducem tineri pe care să îi pregătim, să îi învățăm ce înseamnă să fie voluntari și de ce e important să le pese. Ne-am propus să schimbăm mentalitățile celor din jur și să arătăm că tinerii doresc să se implice în rezolvarea unor probleme sociale. I-am ascultat pe voluntarii noștri, i-am lăsat să își exprime propria cultură, propriile valori și atitudini.

 

Tinerii care au participat la acțiunile asociației au fost pregătiți să desfășoare pe cont propriu activități similare și să facă, la rândul lor alte campanii sociale. De-a lungul timpului, am lucrat cu adolescenți care se confruntau cu diverse probleme: deținuți din închisorile pentru minori, copii din zone defavorizate social, cazuri de elevi cu abandon școlar sau surdo-muți.

 

lumeatasu2