Via Transilvanica

Tășuleasa Social prezintă: Via Transilvanica!

12 iunie 2018

Tășuleasa Social prezintă: Via Transilvanica!

Alba Iulia, 12 iunie 2018, lansarea proiectului Via Transilvanica

La 100 de ani de la unirea Transilvaniei cu România, socotim de datoria noastră să realizăm un proiect care să promoveze și mai mult identitatea Transilvaniei ca parte a României. Identitatea Transilvaniei este dată de cadrul natural-geografic unic, istoria ei milenară, diversitatea culturală și etnică și conexiunile ei cu celelalte regiuni ale României.

Drumurile au unit întotdeauna oamenii și locurile. Ele dau un sens și conferă o experiență unică.

În acest context, Asociația Tășuleasa Social a lansat astăzi proiectul – Via Transilvanica (Calea Transilvaniei) la Alba Iulia.

Via Transilvanica va promova natura, istoria și multiculturalitatea Transilvaniei. Acest drum de 950 km lungime va lega Transilvania cu Dunărea (Podul lui Apolodor din Damasc) și cu Bucovina (Mănăstirea Putna).
După o ședință de lucru cu reprezentanți ai celor 10 județe prin care traversează Via Transilvanica, ONG-uri, GAL-uri și personalități care sprijină acest proiect, a avut loc evenimentul lansării în Piața Cetății din Alba Iulia.

Tășuleasa Social mulțumește pe această cale celor prezenți, Consiliului Județean Alba prin domnul Președinte Ion Dumitrel care a fost gazda evenimentului, sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud prin domnul Președinte Radu Moldovan și a Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud prin domnul Prefect Ovidiu Frenț. Prin prezența dânșilor și susținerea necondiționată a proiectului Via Transilvanica s-a reușit un dialog cu toți reprezentanții Consiliilor Județene prin care trece drumul nostru, și anume: Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava. Toți actorii județelor reprezentate împreună cu ONG-urile și GAL-urile prezente ne-au garantat sprijinul și suportul din partea lor la tot ceea ce înseamnă realizarea acestui drum.

La evenimentul lansării proiectului din Piața Cetății ne-au onorat cu prezența Ambasadorii “Via Transilvanica”, susținători care au luat cuvântul și au exprimat suportul în promovarea drumului. Au fost prezenți domnul Mircea Miclea, doamna Mihaela Miroiu, Dragoș Bucurenci, Bogdan Brânzaș, Tibi Ușeriu și Toma Coconea.

Am fost bucuroși să-l avem alături de noi și pe Principele Nicolae al României care a adresat câteva cuvinte despre necesitatea unui astfel de drum în România, un drum care poate fi parcurs pe jos sau cu bicicleta, singur sau cu prietenii, și care care va porni de la Drobeta-Turnu Severin – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol I, va străbate Transilvania cu toate bogățiile culturale ale ei și va ajunge până la Putna unde se odihnește Ștefan cel Mare.

Via Transilvanica, un drum care unește!

 

Află cum poți contribui și tu pentru ca acest drum să devină realitate: www.viatransilvanica.com, Facebook Via Transilvanica!

Share on

Împădurire Tritenii de Sus

Plantare de primăvară cu Tășuleasa Social!

Împădurire Tritenii de Sus

Plantare de primăvară cu Tășuleasa Social!