Împădurire Stanciova Recaș – 14 martie 2015

Stanciova si Recas, martie 2015

Au participat 80 de liceeni din Oradea, localnici din Stanciova și Recaș, voluntari din Arad, Piatra Neamț chiar și din București. Partenerii noștri au fost ca și la alte plantări Coca-Cola Hellenic și Romsilva prin Ocolul Silvic Stejaru, ne-au sprijinit Eco Stuff, Școala Waldorf și Festivalul Plai.

Campania de împăduriri din 2015 a debutat în județul Timiș în 14 martie.
Vremea rece nu i-a oprit pe cei peste 200 de entuziaști cărora li s-a alăturat o echipă de 30 de voluntari Tășuleasa Social sosiți de la Bistrița și Cluj. Veteranii Tășu au adus cu ei voia bună, experiența de 15 ani în astfel de acțiuni, logistica și uneltele.
Au participat 80 de liceeni din Oradea, localnici din Stanciova și Recas, voluntari din Arad, Piatra Neamț chiar și din București. Partenerii noștri au fost ca și la alte plantări Coca-Cola Hellenic și Romsilva prin Ocolul Silvic Stejaru, ne-au sprijinit Eco Stuff, Școala Waldorf și Festivalul Plai.
Am avut voluntari de toate vârstele, inimoși și curioși să afle ce înseamnă o astfel de acțiune și fericiți să descopere natura. Ne gândim cu drag la faptul că umbra arborelui cer și dulceața fructelor de cireș sunt bucurii de care vor avea parte următoarele generații.
Am ales județul Timiș pentru că este pe locul 30 ca suprafață împădurită, pe unul din locurile de la coada clasamentului județelor din România. Pe cele 2 hectare de teren puse la dispoziție de autorități s-au plantat aproximativ 6000 de puieți de cireș și cer.

 

Cer (Quercus Cerris) este denumirea unui arbore înrudit cu fagul, ales special pentru plantarea din zona Timiș datorită rezistenței sale ridicate la seceta și mai puțin la ger. Un arbore matur poate să ajungă până la 35 de metri, cu un diametru al coronamentului de până la 8 m.

 

Pentru că după muncă urmează distracția, prietenii de la trupa Sonatic au susținut un concert la finalul acțiunii. Datorită ploilor, drumul până la locul de plantare nu se putea parcurge cu mașina, dar asta nu i-a oprit pe Sonatici. Și-au adus instrumentele muzicale și echipamentul de scenă cu ajutorul a 2 cai putere, iar concertul a fost unul de zile mari. Le mulțumim foarte mult!

Share on

Pădurea Transilvania – Budești Fânațe – 2015

Cei 1500 de voluntari care s-au adunat din peste 20 de localități ale țării au plantat pe cele 10 hectare puse la dispoziție de autorități 40.000 de puieți de paltin. frasin și salcâm.

Schi Fond și Biathlon – februarie 2015

Anul acesta festivalul s-a desfășurat în zilele de 21 si 22 februarie și s-a bucurat de participarea a 300 de persoane în prima zi și a 250 de iubitori de sport în ziua a doua.