Camionul de Crăciun 2015

Crăciun, 2015

În acest an au primit cadouri toţi copiii care au răspuns afirmativ invitaţiei voluntarilor de la Tăşuleasa de a planta puieți, cu ocazia Zilei Arborelui, în data de 28 martie 2015.

Asociaţia Tășuleasa Social, în parteneriat cu organizaţia germană Die Johanniter, a desfășurat și în acest an acțiunea de distribuire a cadourilor cunoscută sub numele “Camionul de Crăciun”. Scopul acestei acțiuni devenită traditie și care mplică mii de voluntari, camioane și zâmbete este bucuria directă oferită din partea unui copil german unui copil român.

 

În fiecare an, în perioada Crăciunului cadourile donate de asociații non-guvernamentale, școli, biserici şi supermarketuri sunt aduse de zeci de soferi de camioane care conduc mii de kilometri pentru a duce darurile la copiii care le aşteaptă. Conduc prin întreaga Germanie până în Ajun pentru a colecta cadourile. Apoi, în dimineaţa celei de-a doua zile de Crăciun, se întâlnesc, îşi iau rămas bun de la familii şi pornesc să distribuie cadourile. Călătoria lor a fost documentată în acest an de regizorul Andrei Dăscălescu – ce i-a urmat pe tot parcursul traseului.
Acțiunea a acoperit în acest an 168 de localități din județele Bistrița Năsăud, Mureș, Suceava și Cluj grupate pe 12 rute, localități în care au ajuns cele 19.000 de cadouri ce au fost transportate din Germania cu 17 tiruri.

 

Instituţiile implicate pentru desfăşurarea programului „Camionului de Crăciun”, în cele mai bune condiţii, în acest an au fost: Inspectoratul Şcolar Judeţean, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie, sub coordonarea Instituţiei Prefectului Bistrița-Năsăud. Pentru operativitate şi siguranţă, transportul cadourilor pe rutele stabilite s-a efectuat cu sprijinul a 62 de reprezentanţi ai ISU BN, 52 reprezentanţi ai IJJ BN şi 37 ai IPJ BN.

 

În acest an au primit cadouri toţi copiii care au răspuns afirmativ invitaţiei voluntarilor de la Taşuleasa de a planta puieți, cu ocazia Zilei Arborelui, în data de 28 martie 2015.

 

„Noi, Tăşuleasa Social şi Die Johanniter, suntem doar nişte postași. Mergem la acei copii care au participat la Ziua Arborelui fiindcă vrem să-i învăţăm să primească, dar să şi dea mai departe”, a precizat preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social, Alin Uhlmann Uşeriu.

 

În acest an cadourile au fost înșotite de o broșură pregătită de voluntari, ce conține o prezentare a acțiunilor desfășurate de Tășuleasa Social. Îi iîdemnăm astfel pe cei care primesc aceste cadouri să se gândească la rândul lor la noțiunea de voluntariat și la posibilitatea de a face ceva pentru comunitatea în care trăiesc.

 

Mulțumim tuturor participanților la această acțiune și sperăm că ideea de a da mai departe, pe care am transmis-o în această acțiune, va da roade în anul care vine. La Mulți Ani!

Share on

Pădurea Transilvania – Budești Fânațe – 2015

Cei 1500 de voluntari care s-au adunat din peste 20 de localități ale țării au plantat pe cele 10 hectare puse la dispoziție de autorități 40.000 de puieți de paltin. frasin și salcâm.

Școala de Mers pe Munte – august – septembrie 2015

S-au înscris peste 700 de persoane din care am selectat cei 300 de cursanți din 38 de localități ale țării.