”Tășu demonstrates what people can accomplish when we dream big, work in teams, and protect our beautiful natural resources.”

Don Lothrop

”Tășu demonstrates what people can accomplish when we dream big, work in teams, and protect our beautiful natural resources.”

Don Lothrop

Pentru Asociația Tășuleasa Social, cele mai importante valori sunt voluntariatul, respectul pentru natură, educarea tinerilor prin exemple practice și dezvoltarea curajului civic în rândul tinerilor prin implicarea lor în probleme sociale și de mediu.

 

Voluntariatul e donația pe care fiecare cetățean trebuie să o facă pentru societate, inclusiv pentru viitorul sau. Tinerii trebuie să creadă, să primească ceva de făcut și să aibă ceva de pierdut ca să devina mai responsabili. Ei sunt cei care vor schimba apoi sisteme în mediu, sănătate, educație sau pe piața muncii.

 

Respectul pentru natură înseamnă exploatarea resurselor naturale având în vedere viitorul. Echipa Tășuleasa Social este de părere că trebuie să gândim global și să acționăm individual.

 

La Tășuleasa Social predăm o singură teorie – voluntariatul – care se învață prin nenumărate exemple practice. Tinerii învață să planteze puieți, care e rolul copacilor și al pădurii, de ce e necesar ca albiile râurilor să rămână curate, care sunt soluțiile pentru colectarea selectivă a deșeurilor, dar și să lucreze în echipă sau să coordoneze proiecte.

 

În România, tinerii se izbesc de teama celorlalți de a avea o inițiativă și de convingerea că nu se poate face nimic, pentru că nimeni nu te ascultă. Curajul civic înseamnă să te implici în problemele pe care le vezi în jurul tău, să încerci să schimbi lucrurile și să găsești calea dialogului.